Ingrediënten
-
1 vleugje Witte suiker
-
500 ml Slagroom
-
1 doosje Meringues
-
1 doosje Verse aardbeien
-
1 verpakking Oreo-koekjes
Omschrijving
Je denkt vast: meringue en Oreo, dat zal waarschijnlijk een geweldige combinatie zijn… Ik kan het verklappen: dat is het ook! Niet alleen is dit dessert een fris toetje, hij is ook nog eens razendsnel te maken. Bovendien hoef je niet te letten op het uiterlijk, want het toetje heet niet voor niets ‘eton mess’. Wanneer ga jij ‘m proberen? Volg de stappen van het onderstaande recept en binnen een handomdraai verras jij jouw gasten.
Stappen
1
Klaar
|
Pak een beslagkom en klop hierin de slagroom met een vleugje witte suiker met een mixer tot een lobbig beslag. |
2
Klaar
|
Maak de aardbeien en frambozen schoon, snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien en frambozen in vier delen. |
3
Klaar
|
Pak mooie glazen of schaaltjes en schep hierin de slagroom. |
4
Klaar
|
Verdeel het fruit over de slagroom. |
5
Klaar
|
Breek de meringues in kleine stukjes en verdeel dit over het fruit. |
6
Klaar
|
Breek ook de Oreo’s in stukjes en verdeel dit over de meringues. |
7
Klaar
|
Genieten maar! |
8
Klaar
|
Zet de pan op middelhoog vuur en roer dit goedje niet door totdat er karamel ontstaat. |
9
Klaar
|
Haal de pan van het vuur en schenk de karamel in een bak- of quichevorm – geen springvorm. |
10
Klaar
|
Leg de appels in de karamel met de bolle kant naar beneden |
11
Klaar
|
Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit met een deegroller totdat het deeg een doorsnede heeft iets groter dan de bakvorm. |
12
Klaar
|
Leg het deeg over de appels en zorg ervoor dat je de appels niet meer ziet en druk het deeg goed aan. |
13
Klaar
|
Bak de taart 50 minuten lang in de oven. |
14
Klaar
|
Na de baktijd laat je de tarte tatin twaalf minuten afkoelen. Leg een bord op de kop op de tarte tatin en keer de taart om. |