Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
1 vleugje Witte suiker
500 ml Slagroom
1 doosje Meringues
1 doosje Verse aardbeien
1 verpakking Oreo-koekjes

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/etonmess/etonmess.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/etonmess/etonmess.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/etonmess/etonmess.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/etonmess/etonmess.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Eenvoudige eton mess met Oreo

Eenvoudige eton mess met Oreo

Meringue en Oreo is een te gekke combinatie

Cuisine:

Niet alleen is dit dessert een fris toetje, hij is ook nog eens razendsnel te maken.

  • 15 min
  • Porties 8
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Je denkt vast: meringue en Oreo, dat zal waarschijnlijk een geweldige combinatie zijn… Ik kan het verklappen: dat is het ook! Niet alleen is dit dessert een fris toetje, hij is ook nog eens razendsnel te maken. Bovendien hoef je niet te letten op het uiterlijk, want het toetje heet niet voor niets ‘eton mess’. Wanneer ga jij ‘m proberen? Volg de stappen van het onderstaande recept en binnen een handomdraai verras jij jouw gasten.

Stappen

1
Klaar

Pak een beslagkom en klop hierin de slagroom met een vleugje witte suiker met een mixer tot een lobbig beslag.

2
Klaar

Maak de aardbeien en frambozen schoon, snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien en frambozen in vier delen.

3
Klaar

Pak mooie glazen of schaaltjes en schep hierin de slagroom.

4
Klaar

Verdeel het fruit over de slagroom.

5
Klaar

Breek de meringues in kleine stukjes en verdeel dit over het fruit.

6
Klaar

Breek ook de Oreo’s in stukjes en verdeel dit over de meringues.

7
Klaar

Genieten maar!

8
Klaar

Zet de pan op middelhoog vuur en roer dit goedje niet door totdat er karamel ontstaat.

9
Klaar

Haal de pan van het vuur en schenk de karamel in een bak- of quichevorm – geen springvorm.

10
Klaar

Leg de appels in de karamel met de bolle kant naar beneden

11
Klaar

Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit met een deegroller totdat het deeg een doorsnede heeft iets groter dan de bakvorm.

12
Klaar

Leg het deeg over de appels en zorg ervoor dat je de appels niet meer ziet en druk het deeg goed aan.

13
Klaar

Bak de taart 50 minuten lang in de oven.

14
Klaar

Na de baktijd laat je de tarte tatin twaalf minuten afkoelen. Leg een bord op de kop op de tarte tatin en keer de taart om.

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Vorige
Zomerse eton mess
Volgende
Eton mess met rabarber en karamelmeringue
Vorige
Zomerse eton mess
Volgende
Eton mess met rabarber en karamelmeringue

Voeg reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here