Ingrediënten
-
4 Ei
-
300 gr Bloem
-
200 gr Suiker
-
300 gr Ongezouten Roomboter
-
1 snufje Bakpoeder
-
500 ml Slagroom
-
1 Doosje meringues
-
1 doosje Vers fruitnaar keuze
Omschrijving
Kun je geen genoegen krijgen van eton mess? Je kunt ook eton mess maken in een cake-variant. Deze eton mess cake is eenvoudig te maken en staat ook nog eens gezellig op tafel. Bovendien zal iedereen geheid de eton mess cake lekker vinden met de combinatie meringue, slagroom en fris fruit! Hieronder zetten wij het recept voor je klaar, zodat jij ook kunt genieten van deze overheerlijke combinatie.
Stappen
1
Klaar
|
Zet de oven aan op 180 graden en laat deze voorverwarmen. |
2
Klaar
|
Je kunt ervoor kiezen om twee taarten te maken of één taart. Pak daarom een of twee bakvormen. |
3
Klaar
|
Pak een beslagkom en mix hierin de boter met de suiker totdat er een glad goedje ontstaat. |
4
Klaar
|
Voeg een voor een de eieren toe aan het botermengsel en mix dit door tot een luchtig beslag. |
5
Klaar
|
Spatel vervolgens voorzichtig de bakpoeder en bloem erdoorheen. |
6
Klaar
|
Verdeel het beslag over een bakvorm en zet deze in de oven gedurende 55 tot 60 minuten. Wanneer je twee cakes maakt, kun je deze in 35 tot 40 minuten bakken. |
7
Klaar
|
Laat de cakes afkoelen. |
8
Klaar
|
Pak een beslagkom en mix hierin de slagroom en de suiker op. |
9
Klaar
|
Wanneer je één cake hebt gebakken, snijd je deze doormidden. |
10
Klaar
|
Verdeel de helft van het slagroommengsel over een helft van de taart. Leg hierop de schuimpjes en het verse fruit. |
11
Klaar
|
Leg de andere taarthelft erbovenop en top dit af met de rest van de slagroom, meringues en fruit. |