Ingrediënten
-
250 ml Slagroom
-
175 gr Frambozen
-
125 gr Mascarpone
-
1 handjevol Pistachenoten
-
1 doosje Meringues
-
1 vleugje Suiker
-
1 tl Citroensap
Omschrijving
Een eenvoudig en heerlijk dessert: dat wil toch iedereen? Deze eton mess met mascarpone staat binnen een paar minuten op tafel, zodat jij kunt genieten van dit toetje. Een groot voordeel van dit dessert is dat hij ook nog eens chique staat op tafel. Ideaal voor kerstavond of een etentje met vrienden. Punten scoren gegarandeerd!
Stappen
1
Klaar
|
Voeg de slagroom toe in een beslagkom. Klop dit luchtig op. |
2
Klaar
|
Pak een andere beslagkom en voeg hierin de mascarpone, een vleugje suiker en de theelepel citroensap toe. Meng dit door elkaar heen en klop dit luchtig op. |
3
Klaar
|
Maak de pistachenootjes fijn door met een mes te hakken. |
4
Klaar
|
Prak twee derde deel van de frambozen met een vork. Voeg dit toe aan de mascarpone. |
5
Klaar
|
Verdeel vervolgens de opgeklopte slagroom, het mascarponemengsel, de pistachenoten en de overgebleven frambozen over vier glazen of schaaltjes. Verkruimel vervolgens hierover de meringue. |