Ingrediënten
-
1 bosje Rabarberstengels
-
4 el Gembersiroop
-
125 ml Slagroom
-
1 vleugje Kaneel
-
200 g Verse aardbeien
-
1 doosje Karamelmeringues
Omschrijving
Hmm, dit recept klinkt toch als muziek in de oren? De zoete smaak van rabarber gecombineerd met karamelmeringue zal een feestje zijn voor jouw smaakpapillen. Deze eton mess zal er zo mooi uit komen te zien dat je ‘m waarschijnlijk niet eens wilt opeten – maar de naam zegt het al: de eton mess hoort een wirwar te zijn. Eet smakelijk!
Stappen
1
Klaar
|
Maak de rabarberstengels schoon en snijd deze in stukjes. |
2
Klaar
|
Doe de rabarber samen met 3 eetlepels gembersiroop in een steelpannetje. Breng dit aan de kook en laat twintig minuten lang op laag vuur koken, zodat de rabarber zacht wordt. Haal na twintig minuten de pan van het vuur en laat dit mengsel een uur lang afkoelen. |
3
Klaar
|
Doe de slagroom in een beslagkom samen met het restant van de gembersiroop en voeg de kaneel toe. Klop dit stijf met een mixer. |
4
Klaar
|
Verdeel over vier glaasjes de helft van het rabarbermengsel. Schep vervolgens de helft van het slagroommengsel hier bovenop. |
5
Klaar
|
Verkruimel de karamelmeringues. |
6
Klaar
|
Verdeel deze kruimels over de glaasjes. |
7
Klaar
|
Verdeel de helft van de aardbeien over de glaasjes. |
8
Klaar
|
Ga zo door totdat het glaasje uit lagen rabarber, slagroom, meringue en aardbeien bestaat. |