Ingrediënten
-
1 Ei
-
50 gr Suiker
-
30 gr Poedersuiker
-
1 bolletje IJsnaar keuze
-
1 doosje Mango
-
1 handje Pistachenoten
Omschrijving
Ben jij bekend met de smaken van eton mess? De klassieke eton mess kan weleens een twist gebruiken als je dit dessert al meerder keren hebt geproefd. Laat de slagroom achterwege en pak er een zomerse fruitsoort bij. Dat wordt smullen geblazen! Hieronder zetten wij het recept voor je klaar, zodat jij ook kunt genieten van deze frisse sensatie.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 100 graden. |
2
Klaar
|
Pak een beslagkom en zorg ervoor dat deze vetvrij is. Splits het ei boven de beslagkom en laat het eiwit hierin vallen. |
3
Klaar
|
Klop het eiwit met een mixer stijf. Voeg tijdens het mixen in gedeeltes de suiker toe en klop het eiwit nog even zes minuten door totdat de suiker is opgelost. |
4
Klaar
|
Voeg de poedersuiker toe en schep dit voorzichtig door elkaar. |
5
Klaar
|
Pak een met bakpapier beklede bakplaat erbij en schep hier kleine beetjes eiwit op. |
6
Klaar
|
Bak de meringues af in de oven gedurende 40 minuten. |
7
Klaar
|
Schep de bolletjes ijs in een schaaltje of een mooi glas. |
8
Klaar
|
Snijd de mango in plakjes en voeg de mango toe aan het ijs. |
9
Klaar
|
Verkruimel de meringue en hak de pistachenoten in kleine stukjes. Voeg ook de pistachenoten en meringue toe aan het ijs. |
10
Klaar
|
Voor een extra tropische smaak kun je een scheutje kokosmelk toevoegen en een toefje slagroom. |