Zomerse eton mess

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
1 Ei
50 gr Suiker
30 gr Poedersuiker
1 bolletje IJs naar keuze
1 doosje Mango
1 handje Pistachenoten

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/etonmess/etonmess.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/etonmess/etonmess.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/etonmess/etonmess.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/etonmess/etonmess.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zomerse eton mess

Eton mess met een frisse twist

Cuisine:

De klassieke eton mess kan weleens een twist gebruiken als je dit dessert al meerder keren hebt geproefd. Laat de slagroom achterwege en pak er een zomerse fruitsoort bij.

  • 55 min
  • Porties 4
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Ben jij bekend met de smaken van eton mess? De klassieke eton mess kan weleens een twist gebruiken als je dit dessert al meerder keren hebt geproefd. Laat de slagroom achterwege en pak er een zomerse fruitsoort bij. Dat wordt smullen geblazen! Hieronder zetten wij het recept voor je klaar, zodat jij ook kunt genieten van deze frisse sensatie.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 100 graden.

2
Klaar

Pak een beslagkom en zorg ervoor dat deze vetvrij is. Splits het ei boven de beslagkom en laat het eiwit hierin vallen.

3
Klaar

Klop het eiwit met een mixer stijf. Voeg tijdens het mixen in gedeeltes de suiker toe en klop het eiwit nog even zes minuten door totdat de suiker is opgelost.

4
Klaar

Voeg de poedersuiker toe en schep dit voorzichtig door elkaar.

5
Klaar

Pak een met bakpapier beklede bakplaat erbij en schep hier kleine beetjes eiwit op.

6
Klaar

Bak de meringues af in de oven gedurende 40 minuten.

7
Klaar

Schep de bolletjes ijs in een schaaltje of een mooi glas.

8
Klaar

Snijd de mango in plakjes en voeg de mango toe aan het ijs.

9
Klaar

Verkruimel de meringue en hak de pistachenoten in kleine stukjes. Voeg ook de pistachenoten en meringue toe aan het ijs.

10
Klaar

Voor een extra tropische smaak kun je een scheutje kokosmelk toevoegen en een toefje slagroom.

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Vorige
Eton mess met cake
Volgende
Eenvoudige eton mess met Oreo
Vorige
Eton mess met cake
Volgende
Eenvoudige eton mess met Oreo

Voeg reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here